Κριτική επιτροπή διαγωνισμού

Konstantin Kosovec

Konstantin Kosovec

Ένας contemporary circus artist που εξειδικεύεται στα εναέρια ακροβατικά σε πολλαπλά όργανα όπως silks, rope και straps και με στον χειρισμό αντικειμένων(staff manipulation).

Η ενασχόληση του με τον κόσμο του circus ξεκίνησε το 2006 με τον χειρισμό αντικειμένων και τα ζογκλερικά και στην συνέχεια η διαδρομή του τον οδήγησε το 2010 να έρθει σε επαφή με την Capoeira, τον σύγχρονο χορό και την εναέρια τέχνη. H πρώτη του επαφή με τον κόσμο των εναερίων ακροβατικών ήταν στο Κίεβο το 2010 και από τότε έχει παρακολουθήσει πολλά διαφορετικά σεμινάρια παγκοσμίως. Πανιά με την Corine Linder , μαθήματα silks,rope,handstands και ακροβατικά εδάφους στην σχολή τσίρκο Rogelio Rivel και στην σχολή τσίρκο FLIK, The Aerial Movement ML1 με τον Gabriel Tremullas και δραματουργία με τον Adrian Swartztein και τον Roberto. Από το 2012 η συνεχής του αναζήτηση τον οδηγεί να ασχοληθεί και με το Pole dance. Τα τελευταία χρόνια η αγάπη του για τον κόσμο του circus τον έχει οδηγήσει να συμμετάσχει σε πάρα πολλά project ως εναέριος ακροβάτης και ως circus performer.

 Έχει διδάξει παγκοσμίως σεμινάρια handstands, pole dance, silks και rope.Σε καθημερινή βάση εργάζεται ως pole dance instructor στο Pole Dance Vilnius και ως silks και rope  instructor στην Airdance Vilnius team.

Δανάη Μαλτέζου

Danai Maltezou

Η Δανάη Μαλτέζου ξεκίνησε την ενασχόλησή της με το χορό και τη μουσική από μικρή ηλικία. Το 2012 γνώρισε τα εναέρια ακροβατικά στα πανιά και μετά από σύντομο χρονικό διάστημα συμμετείχε ως performer σε διάφορες παραστάσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Από το 2016 ασχολείται με τα aerial straps, μαθητεύοντας δίπλα στον καταξιωμένο δάσκαλο Gabriel Tramullas και παρακολουθώντας σεμινάρια σε Ελλάδα και εξωτερικό. Πλέον τελειόφοιτη του τμήματος επιστήμης φυσικής αγωγής και αθλητισμού, διδάσκει εναέρια ακροβατικά σε πανιά, σκοινί και ιμάντες και συνεργάζεται με τον Gabriel ως μέρος του The Aerial Movement, μιας νέας συστηματικής προσέγγισης για την προπόνηση εναέριων ακροβατικών.

Lis Nobre

Lis Nobre

Γεννήθηκε  στο Manaus στον Αμαζόνιο της Βραζιλία. Μια ιδιαίτερη καλλιτέχνης με εκπαίδευση στο χορό, το τσίρκο και το θέατρο. Σπούδασε  σύγχρονο τσίρκο στην επαγγελματική σχολή τετραετής φοίτησης «Spasso-Popular School of Circus» στο Belo Horizonte, Minas Gerais καθώς επίσης χορό και ακροβατικά στο Πολιτιστικό Κέντρο Ricardo Rojas που συνδέεται με το Πανεπιστήμιο του Μπουένος Άιρες. Έπειτα φεύγει από την Αμερική και κατευθύνεται στην Ευρώπη όπου συνεχίζει τις σπουδές της και εμβαθύνει την έρευνα της στα εναέρια ακροβατικά στο Dance Trapeze και το Dance Aerial Silks παρακολουθώντας ένα "Personal Master Class" στην Ανωτάτη Σχολή Τεχνών Τσίρκου "Academie Fratellini" υπό την καθοδήγηση της Adriana Gueant (Cie Bachianas) στο Παρίσι της Γαλλίας. Έκτοτε έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις σύγχρονου τσίρκο όπου έχει επισκεφθεί περισσότερες από 15 χώρες, στη Νότια Αμερική και την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, της Πορτογαλίας, της Ιταλίας, της Σουηδίας, της Φινλανδίας, της Γερμανίας, της Μάλτας και της Ελλάδας. Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια όπου διαμένει μόνιμα ενεργεί ως σκηνοθέτης, χορογράφος και performer εναερίων ακροβατικών και διδάσκει εναέρια ακροβατικά σε στατικό trapeze και πανιά.

Δήμητρα Ατέση

Dimitra Atesi

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη  και ξεκίνησε την πορεία της από μικρή ηλικία στον χώρο του χορού και της άθλησης. Είναι απόφοιτος  του  Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Θεσσαλονίκης με ειδικότητα στην Ενόργανη Γυμναστική. Παράλληλα με την πολυετή ενασχόληση με την ενόργανη γυμναστική και  τον  χορό, ξεκίνησε τον πρωταθλητισμό στις πολεμικές τέχνες κατακτώντας πανελλήνια πρωταθλήματα στο Wushu . Η ενασχόληση με τα εναέρια ακροβατικά  ξεκίνησε  πριν από 7 χρόνια και υπήρξε  καταλυτικός σταθμός στην μετέπειτα πορεία. Έχει διδαχθεί και επηρεαστεί από πολλούς καλλιτέχνες  των εναέριων τεχνών  και τα τελευταία χρόνια είναι μαθήτρια Kalado και performer  δίπλα στον  Ιάπωνα Sai Kijima. Ιδρύει την σχολή  Aerial Arts Thessaloniki  που στεγάζετε στο FREE FLOW Fitness Academy  και από το 2011 διδάσκει  τις εναέριες τέχνες  και  ξεκινάει  τμήματα Aerial Sling που γνωρίζουν έκτοτε μεγάλη απήχηση σε όλη την Ελλάδα. Μέσα από το πάντρεμα διαφόρων τεχνών, τη διαρκή  μελέτη και τους  συνεχείς  πειραματισμούς με την έκφραση και την κίνηση στο χώρο και στα διαφορετικά είδη εναέριου εξοπλισμού,   το 2013 δημιουργεί την καλλιτεχνική ομάδα Etherica για την οποία χορογραφεί και συμμετέχει ως performer (συνεργασίες με τη Lego, το Μέγαρο Μουσικής, μουσικές μπάντες, Διεθνή μουσικά Φεστιβάλ και Φεστιβάλ  Τσίρκο στην Ελλάδα και το εξωτερικό).

Πρόσφατα μετακόμησε στη Βαρκελώνη όπου διευρύνει τις γνώσεις της στο Τσίρκο και τη σωματική έκφραση.

Ιωάννα Δούκα

Ioanna douka

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και η πρώτη της επαφή με τον κόσμο των ακροβατικών γίνεται στην ηλικία των 4 ετών όταν ξεκινάει την Ενόργανη Γυμναστική , η οποία γίνεται κομμάτι της ζωή της για 13 χρόνια. Κατακτάει  πολλές  πανελλήνιες νίκες και γίνεται μέλος της Εθνικής ομάδας. Ο ενθουσιασμός της με τα ακροβατικά προχωράει και στο υγρό στοιχείο όπου προπονείται και στο άθλημα των καταδύσεων συμμετέχοντας και εκεί σε πανελλήνιους αγώνες. Η επιλογή των σπουδών της έρχεται αβίαστα.  Τελειώνει το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης  με υποτροφία από το Ι.Κ.Υ και συνεχίζει τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στον τομέα της Άσκησης και Υγείας. Παράλληλα με τις σπουδές της συμμετέχει στην χορευτική ακροβατική ομάδα ,που επιμελείται η Κα. Όλγα Δελιάκη,  ως χορεύτρια – ακροβάτισσα με παραστάσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό ( παγκόσμιο πρωτάθλημα Γ.Γ. Λισσαβόνα 2003, συμμετοχή σε διαφημιστικό της Γ.Γ.Α. με θέμα την ειρήνη , Ερέχθειο 2003, gala  Ολυμπιακών αγώνων  2004 ,gala καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων 2005, journey into my self , Λιμάνι Θεσσαλονίκης καθώς  και πολλές παραστάσεις μέχρι και σήμερα σε χώρους όπως το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης , το Βασιλικό Θέατρο, τη Μονή Λαζαριστών ). Η επαφή της με το εναέριο ακροβατικό πανί είναι καρμική. Μαγεύεται τόσο από τον εναέριο κόσμο και η ανάγκη της να έχει συνεχή επαφή με αυτόν γίνεται η αιτία να γεννηθεί η <Συλφίς > στην Θεσσαλονίκη, ένας χώρος που σκοπό έχει να προάγει και να προωθήσει την εναέρια τέχνη. Παραδίδει μαθήματα εναέριου ακροβατικού πανιού τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες.

Τίνα Γουρζή

53811031_567967167058354_302563478734897

Η Τίνα Γουρζή γεννήθηκε στην Αθήνα. Απο μικρή ηλικία είχε επαφή με την μουσική, τα αθλήματα και τον χορό.

Φοιτησε για τρία χρόνια στο Μουσικό Γυμνάσιο Παλλήνης οπου απέκτησε γνωσεις κλασικής και παραδοσιακής μουσικής.

Σπούδασε Γραφικές Τέχνες στο ΤΕΙ Αθήνας και επαγγελματικό χορό στην Ανώτερη Επαγγελματική σχολή χορού της Δέσποινας Γρηγοριάδου.

 Απο το 2009 ξεκίνησε να ασχολείται με τα ακροβατικά εδάφους και το 2011 με τα εναέρια ακροβατικά εστιάζοντας κυρίως στα εναέρια ακροβατικά πανιά και στη συνέχεια στο εναέριο σκοινί παρακολουθώντας σεμινάρια και ιδιαίτερα μαθήματα με αναγνωρισμένους δασκάλους στην Ελλάδα και Ευρώπη.

 Εχει συνεργαστεί και συμμετάσχει σε φεστιβάλ, παραστάσεις και events σε Ελλάδα και εξωτερικό ως χορεύτρια και aerialist.

 Απο το 2007 συνεργάζεται με σχολές χορού και συλλόγους στην Αθήνα και διδάσκει μαθήματα σύγχρονου χορού. Από το 2014 διδάσκει εναέρια ακροβατικά πανιά και σκοινί καθώς και σεμινάρια εναέριων ακροβατικών και σύγχρονου χορού στην Ελλάδα και στη Γερμανία.