top of page

Δανάη Μαλτέζου

Δανάη.jpg

Η Δανάη Μαλτέζου ξεκίνησε την ενασχόλησή της με το χορό και τη μουσική από μικρή ηλικία. Το 2012 γνώρισε τα εναέρια ακροβατικά στα πανιά και μετά από σύντομο χρονικό διάστημα συμμετείχε ως performer σε παραστάσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Από το 2016 ασχολείται με το σκοινί και τους ιμάντες, μαθητεύοντας αρχικά δίπλα στον καταξιωμένο δάσκαλο Gabriel Tramullas, στη συνέχεια με τον προπονητή Amadeus Lopez (ιμάντες), και Emiliano Ron (σκοινί), και παρακολουθώντας σεμινάρια σε Ελλάδα και εξωτερικό. Πλέον απόφοιτος του τμήματος επιστήμης φυσικής αγωγής και αθλητισμού και μεταπτυχιακή φοιτήτρια στην αθλητική φυσικοθεραπεία και αποκατάσταση τραυματισμών, διδάσκει εναέρια ακροβατικά σε πανιά, σκοινί και ιμάντες δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην τεχνική, ενδυνάμωση και ασφάλεια, αντιμετωπίζοντας τα εναέρια ακροβατικά ως άθλημα με ιδιαιτερότητες και καταπονήσεις που λαμβάνονται υπόψη. Τα τελευταία χρόνια έχει διδάξει αρκετά σεμινάρια σε Ελλάδα και εξωτερικό (Ισπανία, Μεξικό, Κροατία κ.α.).

Ιωάννα Δούκα

Δούκα.jpg

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και η πρώτη της επαφή με τον κόσμο των ακροβατικών αρχίζει στην ηλικία των 4 ετών όταν ξεκινάει την Ενόργανη Γυμναστική, η οποία γίνεται κομμάτι της ζωής της για 13 χρόνια. Μέσα σε αυτά τα χρόνια πετυχαίνει πολλές πανελλήνιες νίκες και γίνεται μέλος της Εθνικής ομάδας. Η επιλογή των σπουδών της έρχεται αβίαστα. Τελειώνει το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με υποτροφία από το Ι.Κ.Υ. Συνεχίζει τις σπουδές της σε μεταπτυχιακό επίπεδο για την απόκτηση ισχυρού επιστημονικού υποβάθρου, εμπειρίας και τεχνογνωσίας. Πλέον είναι κάτοχος δυο μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονικής, το πρώτο στον τομέα της Άσκησης και Υγείας και το δεύτερο στην Εκπαίδευση στη Φυσική Αγωγή, στο οποίο και διακρίνεται ως πρωτεύσασα. Επιθυμώντας να διευρύνει τους επιστημονικούς της ορίζοντες σε διαφορετικά επιστημονικά πεδία δίνει κατατακτήριες εξετάσεις και εισάγετε στο Τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονικής. Η επαφή της με τον εναέριο κόσμο και ιδιαίτερα με το ακροβατικό πανί είναι καρμική όπου τελικά  ιδρύει τον δικό της χώρο στην Θεσσαλονίκη και στον οποίο διδάσκει εναέρια ακροβατικά  από το 2017 έως σήμερα, σε παιδιά και  ενήλικες. Συμμετέχει σε διαγωνισμούς εναέριων ακροβατικών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό κατακτώντας σε όλους εκ αυτών την πρώτη θέση. Βρίσκοντας στην εναέρια τέχνη την δική της μορφή έκφρασης και δημιουργίας συνεργάζεται διεθνώς με καλλιτέχνες από διάφορους χώρους. Ως χορεύτρια και εναέρια ακροβάτισσα αριθμεί, για πάνω από 20 χρόνια, πλήθος συμμετοχών σε θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Είναι μητέρα τριών παιδιών ηλικίας 16, 14 και 11 ετών.

Στέλλα Ζαχαριά

Στέλλα.jpg

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Καλαμάτα. Ασχολήθηκε από μικρή με παρά πολλά αθλήματα όπως μπαλέτο, ρυθμική και ενόργανη. Στην ηλικία των 12 ετών συνάντησε τα εναέρια ακροβατικα πανια, όπου την συνεπήρε η καλλιτεχνική και η δυναμική φύση του αθλήματος.
Έχει εντρυφήσει την εναέρια τέχνη δίπλα σε κορυφαίους δασκάλους οπως η Στελλα Τζιρτη και η Μηνά Πολυχρονίδου και αγαπητούς συναθλητές και φίλους οπως η Αλίκη Κωνσταντινιδου.
Έχει συμμετάσχει σε παρά πολλές παραστάσεις σε εκδηλώσεις, θέατρα και ξενοδοχεία.
Στην ηλικία των 20 ετών πήρε μέρος στον 1ο πανελλήνιο διαγωνισμό εναέριων ακροβατικών όπου την βοήθησε να διακριθεί και να θέσει στόχους για το μέλλον της. Στην συνέχεια εργάστηκε ως δασκάλα σε διαφορους συλλόγους. Αυτό το διάστημα διδάσκει την εναέρια τέχνη στο Grappling School Thessaloniki

bottom of page