top of page

Ευχαριστούμε για τον χρόνο που αφιερώνετε ώστε να διαβάσετε προσεκτικά τους κανόνες του διαγωνισμού!

Κατανοούμε ότι απαιτείται χρόνος  και γνωρίζουμε ότι μπορεί να είναι περιοριστικοί στις δημιουργικές ιδέες που μπορεί να έχετε για την παρουσίαση σας αλλά είναι άκρως απαραίτητοι πρωτίστως για την ασφάλεια σας και έπειτα για την ομαλή διεξαγωγή του διαγωνισμού. Ανυπομονούμε να δούμε την παρουσίαση σας και χαιρόμαστε που σας έχουμε μαζί μας!

Γενικά: (ισχύουν σε όλα τα αντικείμενα που διαγωνίζονται)

 • Κανένας δάσκαλος εναερίων δεν μπορεί να διαγωνιστεί στην κατηγορία αρχαρίων

 • Οι κατηγορίες χωρίζονται με βάση την ηλικία και το επίπεδο

Μουσική:

 • kids 6-7, 8-10                          2:30 - 3:00

 • kids 11-13, young 14-17            3:00 – 3:30

 • adults                                      3:30 – 4:30

 • duo/team/artistic                    4:00 – 5:00

 

Εάν η μουσική σας είναι διαφορετικής διάρκειας δεν θα γίνει δεκτή και θα απορριφθείτε από τον διαγωνισμό όπως επίσης αν θεωρηθεί ότι εμπεριέχει λόγια προσβλητικού περιεχομένου (υβριστικές λέξεις  / σεξιστικά σχόλια / ρατσιστικό περιεχόμενο)

Η μουσική πρέπει να σταλεί έως τις 12/4/2024 στο e-mail greekaerialcompetition@yahoo.com  σε μορφή ΜΡ3 ή ΜΡ4 μόνο. Καμία άλλη μορφή αρχείου δεν θα γίνεται δεκτή. Το αρχείο θα πρέπει να έχει το όνομα με το οποίο παρουσιάζεστε και την κατηγορία που διαγωνίζεστε π.χ. εάν το όνομα σας είναι Μαρία Παππά και διαγωνίζεστε στην κατηγορία Αρχαρίων hoop ηλικίας 14-17, τότε το όνομα του αρχείου θα πρέπει είναι το 306ΜαρίαΠαππά.mp3.

Σε κάθε περίπτωση, την ημέρα του διαγωνισμού θα πρέπει να έχετε μαζί σας την μουσική σε φορητή συσκευή αποθήκευσης  (USB) ώστε να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση βλάβης του αρχικού κομματιού.

 

Κατεβάστε την προκήρυξη του διαγωνισμού

Αντικείμενα επί σκηνής:

 • Αντικείμενα θεωρούνται οτιδήποτε επιπλέον της ενδυμασίας του διαγωνιζόμενου

 • Απαγορεύεται η χρήση βοηθητικών αντικειμένων κατά την εκτέλεση των προγραμμάτων σε όλες τις athletic κατηγορίες ενώ επιτρέπεται η χρήση τους στις κατηγορίες artistic

 

Ασφάλεια:

 • Ο επικεφαλής κριτής μπορεί να διακόψει μια παρουσίαση ή να αποκλείσει έναν διαγωνιζόμενο αν κρίνει ότι η εκτέλεση μιας άσκησης μπορεί να οδηγήσει σε ανασφαλείς συνθήκες για τον διαγωνιζόμενο

 • Όλοι οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να ακολουθήσουν τις οδηγίες σε σχέση με τους κανόνες ασφαλείας του επικεφαλής κριτή πριν την έναρξη της διαγωνιζόμενης κατηγορίας

 • Στο HOOP o ιμάντας/πανί στο πάνω μέρος θεωρείται μέρος του οργάνου, ο διαγωνιζόμενος όμως δεν μπορεί να αγγίζει σε καμία περίπτωση το swivel ή τον κρίκο πρόσδεσης. 

 • Δεν επιτρέπονται επιπλέον άτομα στον προσδιορισμένο χώρο της παρουσίασης κατά τη διάρκεια εκτέλεσης της παρουσίασης. (στις κατηγορίες μέχρι 10 ετών επιτρέπεται στον προπονητή να βρίσκεται κοντά στον αθλητή που εκτελεί για λόγους ασφαλείας)

 • Σε περίπτωση πτώσης μην μετακινηθείτε ακόμα και στην περίπτωση που νομίζετε ότι είσαστε καλά. Παραμείνετε ακίνητοι μέχρι να έρθει ο γιατρός της διοργάνωσης. Η μουσική σας θα σταματήσει και αν εγκριθεί η συνέχιση της παρουσίασης σας θα συνεχίσετε από το χρονικό σημείο της πτώσης.

 • Η χρήση προστατευτικών στρωμάτων είναι υποχρεωτική σε όλες τις κατηγορίες athletic

 

Ενδυμασία: (για τις κατηγορίες athletic)

 • ο επικεφαλής κριτής μπορεί να αποκλείσει έναν διαγωνιζόμενο κατά την παρακολούθηση του προγράμματος αν η ενδυμασία του δεν πληροί τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στους παρακάτω κανονισμούς ή δεν συνάδει με το πνεύμα «φιλίας-οικογένειας» της διοργάνωσης.

 • Συγκεκριμένα η πίσω πλευρά στο πάνω μέρος της ενδυμασίας δεν μπορεί να είναι λιγότερη από την αντίστοιχη κάλυψη ενός αθλητικού μαγιό, η πλαϊνή κάλυψη όχι χαμηλότερη από τα οστά της πυέλου και η μπροστινή εμφάνιση να καλύπτει το μπούστο το λιγότερο όπως ένα αθλητικό σουτιέν.

 • Η φυσιολογική ενδυμασία είναι κατανοητή από όλους, ωστόσο είναι στη διακριτική ευχέρεια των κριτών η μείωση της βαθμολογίας ή ο αποκλεισμός σε περιπτώσεις ακούσιας ή εκούσιας αποκάλυψης ιδιωτικών τμημάτων του σώματος του διαγωνιζόμενου κατά την διάρκεια της παρουσίασης

 • Απαγορεύεται η χρήση υποδημάτων εκτός από εξειδικευμένα υποδήματα ακροβατών

 • Απαγορεύεται να αφαιρεθεί μέρος της ενδυμασίας κατά την εκτέλεση του προγράμματος

 

Κριτήρια αξιολόγησης:

 • Τα κριτήρια θα είναι τα ίδια σε όλα όλες τις κατηγορίες athletic και σε όλα τα όργανα.

 • Η τελική βαθμολογία του κάθε αθλητή προκύπτει από το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε με βάση το πρωτόκολλο των κριτών για τη δυσκολία και τις τεχνικές, το πρωτόκολλο εκτέλεσης

 

Κώδικας δεοντολογίας:

 • Οι διαγωνιζόμενοι αναμένεται να συμπεριφέρονται με τρόπο που να αντιπροσωπεύει θετικά την εναέρια ακροβατική τέχνη τόσο στην αθλητική, όσο και στην καλλιτεχνική της διάσταση

 • Η χρήση αναβολικών ή ναρκωτικών ουσιών καθώς και η κατανάλωση αλκοόλ απαγορεύεται και δεν συνάδει με το πνεύμα της διοργάνωσης. 

 • Η συμπεριφορά πρέπει να ακολουθεί το πνεύμα «φιλίας-οικογένειας» και αυτό συμπεριλαμβάνει την επιλογή της μουσικής, την ενδυμασία, το ύφος εκτέλεσης της παρουσίασης

 • Οι διαγωνιζόμενοι αναμένεται να είναι ειλικρινείς στην εκπροσώπηση των επιπέδων και των ικανοτήτων τους. Η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα αλλαγή κατηγορίας σε περιπτώσεις που το επίπεδο εκτέλεσης και η επιλογή ασκήσεων διαφέρει από την κατηγορία που δηλώθηκε.

 

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ:
⦁    Οι αποφάσεις των κριτών είναι οριστικές.
⦁    Σε περίπτωση ισοπαλίας, οι βαθμολογίες της ΄Εκτέλεσης΄ και της ΄Δυσκολίας΄ συνδυάζονται και ζυγίζονται ενάντια στην βαθμολογία της ΄Χορογραφίας΄ και Έκφρασης΄. Ο διαγωνιζόμενος με υψηλότερες επιδόσεις στην Έκτέλεση΄ και ΄Δυσκολία΄ θα λάβει την υψηλότερη τοποθέτηση.
⦁    Απαγορεύεται οι κριτές να συζητήσουν μεταξύ τους. Η βαθμολόγηση των διαγωνιζόμενων θα πρέπει να είναι προσωπική χωρίς καμία επιρροή.
⦁    Οι διαγωνιζόμενοι απαγορεύεται να επικοινωνούν με τους κριτές οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας του διαγωνισμού, μέχρι την ολοκλήρωση του. 
⦁    Ο επικεφαλής κριτής μπορεί να αλλάξει την κατηγορία διαγωνισμού ενός αθλητή εάν κρίνει ότι το επίπεδο εμπειρίας του διαφέρει από την κατηγορία που επέλεξε να διαγωνισθεί.

ΣΗΜΕΊΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ARTISTIC:
Όλοι οι αθλητές που θέλουν να συμμετάσχουν στις artistic κατηγορίες θα πρέπει να αποστείλουν το αργότερο μέχρι τις 12/4/2024 στο e-mail του διαγωνισμού greekaerialcompetition@yahoo.com
δείγμα της παρουσίασης τους διάρκειας τουλάχιστον ενός λεπτού αναφέροντας τον τίτλο της παρουσίασης τους.

 

bottom of page